top of page
  • Writer's pictureVNK serviss

SIA “VNK SERVISS” TURPINA AKTĪVI ĪSTENOT NAMU LABIEKĀRTOŠANAS PROJEKTUS, PIESAISTOT ALTUM FINANSĒJUMU VAIRĀK NEKĀ 600 TŪKSTOŠU EIRO APMĒRĀ

Daudzdzīvokļu namu energoefektivitātes un labiekārtošanas veicināšanai SIA “VNK serviss” apsaimniekošanas speciālistu komandas vadībā ir īstenoti 15 namu remontdarbu projekti, kopumā piesaistot vairāk nekā ~660 000 EUR no ALTUM aizdevuma programmu finansējuma jauniem daudzdzīvokļu māju jumta segumiem, siltumu noturošiem kāpņutelpu logiem un durvīm, kā arī citām īpašumu sakārtošanas remontdarbu aktivitātēm.

Ar ALTUM aizdevuma palīdzību daudzdzīvokļu namu īpašniekiem tiek sniegta iespēja veikt būtiskus remontdarbus ēku nesošajās konstrukcijās un inženiersistēmās, kā arī īstenot koplietošanas telpu un teritorijas labiekārtošanas darbus. Rezultātā īstenotie māju atjaunošanas remontdarbi ne tikai uzlabo mājas izskatu, bet arī palīdz būtiski samazināt ēkas kopējo siltumenerģijas patēriņu, kā arī avārijas riskus un uzturēšanas izmaksas.

Ievērojami remonta projekti, kuru laikā veikta jumta seguma nomaiņa, līdz šim ir veikti 12 daudzdzīvokļu namiem:

  • Puzes pag. “Krasti”, “Atvari”, “Meldri” namiem;

  • Usmas pag. “Dimanti”, “Dzintari”, “Rubīni” namiem;

  • Vārves pag. “Zūras 9”, “Zūras 3” namiem;

  • Ugāles pag. Rūpnīcas 3, Rūpnīcas 4 namiem;

  • Ances pag. “Varavīksnes”, “Vītoli” namiem.

Tāpat ir realizēti arī šādi labiekārtošanas projekti:

  • Tārgales pag. “Celtnieki 2” ūdens un kanalizācijas stāvvadu un guļvadu nomaiņa;

  • Ugāles pag., Skolas 1 – aizsargapmales, ieejas mezgla remonts, jaunu logu un durvju uzstādīšana;

  • Ugāles pag., Rūpnīcas 8 – kosmētiskais remonts kāpņutelpās.


Savukārt daudzdzīvokļu namiem “Zūras 4” (Vārves pag.), “Liepzari” (Ziru pag.) un “Sildegas” (Puzes pag.) šobrīd norit iepirkumu procedūra jumta seguma nomaiņas projektiem. Tāpat arī sakarā ar nesen samazinātu ALTUM aizdevuma procenta likmi no 5,9% uz 3,9% šobrīd tiek atkārtoti īstenota iepirkumu procedūra 8 projektiem, kuru ietvaros paredzēta balkonu atjaunošana, jumta seguma nomaiņa vai ēkas siltināšanas un logu, durvju nomaiņas darbi.

  SIA “VNK serviss” apsaimniekošanas nodaļas vadītāja Kristīne Uļevataja-Koščejeva norāda: “Šādu projektu īstenošana sākas ar daudzdzīvokļu namu īpašnieku vēlmi un iniciatīvu. Kopsapulcēs – sarunās ar dzīvokļu īpašniekiem – pārrunājam arī vēlēšanos veikt labiekārtošanas darbus un to finansējuma iespējas. Šobrīd pieejami labvēlīgi ALTUM aizdevuma nosacījumi, tāpēc aicinām iedzīvotājus apsvērt priekšrocības, ko sniegtu nama renovācija.”

Lēmumus par namu renovāciju un labiekārtošanu atvieglos arī apstiprinātie grozījumi Dzīvokļa īpašuma likumā, kas ar šī gada 1. novembri paredz atvieglotu lēmumu pieņemšanu atkārtoti sasauktās namu kopsapulcēs. Daudzdzīvokļu namiem, kur vairākums ir neaktīvi lēmumu pieņemšanā, grozījumi dos iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā, tādējādi veicinot efektīvāku dzīvojamo māju pārvaldīšanu un dzīvokļu īpašnieku iespējas lemt par energoefektivitātes pasākumu īstenošanu savam daudzdzīvokļu namam.

Lai uzzinātu vairāk par SIA “VNK serviss” namu remontdarbu projektu īstenošanu ar ALTUM finansējuma piesaisti, aicinām aplūkot saistītos rakstus (zemāk), ielūkoties mūsu Facebook lapā (SIA “VNK serviss”) vai rakstīt uz e-pastu info@vnkserviss.lv.



Commentaires


bottom of page