top of page
  • Writer's pictureVNK serviss

4 LIETAS, KURAS NEDRĪKST NOSKALOT TUALETES PODĀ

SIA "VNK serviss" atgādina: kanalizācija nav miskaste! Lai izvairītos no kanalizācijas sistēmas avārijas situācijām un papildu izmaksām, būsim apdomīgi un atbrīvosimies no sadzīves atkritumiem tiem atbilstošā veidā!


  1. Tauki un eļļa Tauki un eļļa ūdenī neškīst, bet gan nogulsnējas uz cauruļu sieniņām un sacietē. Tā pakāpeniski veidojas biezas nogulsnes, kurām klāt pielīp cita noskalotā pārtika, un caurules aizsērē.

  2. Higiēnas piederumi Higiēniskās paketes, bērnu autiņbiksītes, vates plāksnītes un mitrās salvetes rada būtisku aizsprostojumu – šie izstrādājumi ūdenī piebriest un ātri aizdambē notekas.

  3. Pārtikas atliekas Kafijas biezumi, kompots, kartupeļi, rīsi, makaroni un cits ēdiens nav piemērots kanalizācijai – ēdiena gabali un sastāvā esošās taukvielas aizsprosto caurules un izdala nepatīkamas smakas mājoklī.

  4. Medikamenti Tabletes, zāles šķidrā veidā un citus medikamentus nedrīkst noskalot tualetes podā. Attīrīšanas iekārtu filtri nespēj pilnībā izfiltrēt medikamentu sastāvā esošās vielas, un to noskalošana rada būtisku piesārņojumu, kas vēlāk nonāk dabā un var apdraudēt veselību. Ja tiem beidzies derīguma termiņš – tos ir iespējams nodot aptiekās drošai utilizācijai.


Attēlā: pērn jūlijā Ugāles pagasta priekšattīrīšanas akā izskalotie priekšmeti, kas varēja arī palikt cauruļvados un radīt aizsprostojumus attiecīgā stāvvada dzīvokļu īpašniekiem.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page